Vesti
28.01.2022. 01:05
Tanjug

Mraz, slab vetar

Vremenska prognoza od petka do petka

vreme, prognoza, kiša, kišobran
Izvor: Shutterstock

U Srbiji u petak ujutru slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama zapadne i južne Srbije mestimično magla.

Prvo prolazno naoblačenje, koje će ujutro na severu i severoistoku Srbije mestimično uslovljavati kišu, sneg i ledenu kišu, u toku dana premeštaće se ka jugu Srbije. Posle podne u Vojvodini, a uveče i u centralnim krajevima kratkotrajno razvedravanje.

U toku noći drugo prolazno naoblačenje sa snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, severozapadni. Najniza temperatura od -8 do 0, a najviša od 4 do 9 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu ujutru oblačno s kišom, koja će se mestimično lediti na tlu. Pre podne prestanak kiše, a posle podne kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 0, a najvisa oko 6 stepeni. U toku noći novo naoblačenje s kratkotrajnim snegom.

U subotu u brdsko-planinskim predelima prestanak snega uz delimično razvedravanje tokom dana. Istovremeno sa severa novo naoblacenje, koje će u noći ka nedelji u Vojvodini ponegde usloviti slab sneg.

U nedelju promenljivo s kratkotrajnom kišom u nižim predelima i snegom na planinama. Vise sunčanih intervala biće posle podne.

U ponedeljak ujutro vedro, a u toku dana naoblačenje.

Ovo naoblačenje će u noći ponedeljak na utorak i u utorak tokom dana usloviti više padavina u odnosu na prethodni period, najpre kišu, a zatim i sneg, uz ponovno stvaranje snežnog pokrivača u nižim predelima i povećanje visine snega na planinama.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno, a novo jače naoblačenje s kišom i snegom očekuje se u noći izmedu četvrtka i petka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve