Vesti
24.03.2024. 19:15
R. E.

Vremenska prognoza

I u ponedeljak će biti kiše, ali i narednih dana

kiša, vreme, hladnoća, zima, jesen
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u ponedeljak biti promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše i maksimalnom temperaturom do 15 stepeni, dok se na planinama očekuje sneg, saopštio je RHMZ.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od dva stepena do pet stepeni, najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću vedro.

U Beogradu promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni pravac.

Najniža temperatura od dva do četiri stepena, najviša oko 14 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada.

U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noći ka utorku 2. aprila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve