Vesti
05.08.2023. 07:41
Beta

Vremenska prognoza

Preko dana oblačno, a uveče... bolje ne izlazite napolje

Oblaci, vreme
Izvor: Shutterstock

Vreme u Srbiji će danas biti veoma nestabilno, s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom, ponegde i gradom, naročito popodne i uveče kada se očekuje od 20 do 40 milimetara padavina, lokalno i do 70 milimetara, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Temperatura će opasti za oko pet do osam stepeni i u većini mesta biće od 25 do 32 stepena, osim na jugu i istoku, gde će i dalje biti veoma toplo, do 35 stepeni.

Najniža temperatura biće od 18 do 23 stepena.

Duvaće naajpre slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će u Banatu, donjem Podunavlju i na planinama biti jak, a na jugu Banata povremeno s olujnim udarima. Od podneva duvaće umeren do jak zapadni i severozapadni vetar, a u zoni najjačih pljuskova kratkotrajno će dostizati i udare olujne jačine.

U Beogradu će pre podne biti uglavnom suvo uz postepeno naoblačenje, a od popodneva vreme će biti veoma nestabilno, s kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature, veliku količinu padavina i lokalnu pojavu grada. 

Najniža temperatura biće oko 23, a najviša oko 31 stepena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakvo vreme nas očekuje u avgustu
vreme

Dugoročna prognoza

27.07.2023. 09:14

Kakvo vreme nas očekuje u avgustu

Leto 2023. meteorolozi ocenjuju kao toplije od proseka, ali mnogo je toga što ga razlikuje od prethodnih, a ono što je izazvalo veliku pažnju su i ovogodišnje superćelijske oluje koje su opustošile mnoga mesta u Srbiji i napravile veliku štetu i, što je najgore, stradali su i ljudi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve