Vesti
17.11.2023. 20:30
Beta

Predškolske ustanove

Evo kada štrajkuju privatni vrtići

Vrtići
Izvor: Shutterstock

Savez udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda saopštio je da je u pregovorima sa gradskim vlastima "postignut pomak".

Kako navode ostvarena je mogućnost da privatne predškolske ustanove imaju OPCIJU da odaberu da li će u budućem radu omogućiti roditeljima da nastave da subvencije dobijaju na isti način kao do sada, ili će se javiti na Javni poziv i uz saglasnost roditelja ta sredstva dobijati na svoj račun.

U saopštenju se navodi da je zbog toga skupština Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda donela odluku da se za ponedeljak, 20. novembar najavljeni štrajk privatnih vrtića odlaže do utorka, 21. novembra.

Iz ovog udruženja su apelovali na sve privatne predškolske ustanove "da budu strpljive i sačekaju sa odlukom o prijavi na Javni konkurs do utorka, 21. novembra, kako bi odluku donele na osnovu relevantnih informacija".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd dobija novi vrtić, evo i gde (FOTO)
1

Izgradnja u toku

15.11.2023. 14:35

Beograd dobija novi vrtić, evo i gde (FOTO)

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je u sredu da će do januara 2025. u naselju Braće Jerković biti izgrađen novi vrtić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve