Vesti
18.05.2021. 10:50
Tanjug

"Postoje dve mogućnosti"

Vučelić: Ne bi bilo logično da Stefanović ostane ministar

Nebojša Stefanović
Izvor: TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Za one koji pažljivo prate dešavanja u SNS-u, ovo sa Nebojšom Stefanovićem nije nikakvo iznenađenje, s obzirom na to da mi koji se bavimo time znamo da tu postoje problemi, od prisluškivanja na dalje, izjavio je glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić.

"Šta se u toj partiji dešava i šta će se desiti na kraju manje-više je vidljivo po stavovima stranačkih odbora. Politička smena sa političkih funkcija u partiji, a šta će ona još povlačiti ne znam", rekao je Vučelić gostujući na TV K1.

Dodao je kako je nemoguće imati toliku aferu sa priskuškivanjem bez posledica, jer je prisluškivanje predsednika nedopustivo.

"Ima dve mogućnosti: da je ministar policije nesposoban i da nije svoju službu držao pod kontrolioom, što ga izlaže kritici, ili da je učestvovao u njegovom slušanju, nema treće varijante", ocenio je Vučelić.

On je naglasio da ukoliko je reč o nesposobnosti, onda Stefanović nije trebalo da obavlja taj posao.

"Ja mislim da on neće više biti na čelu Gradskog odbora SNS-a, jer je to već izglasano na Vračaru, a da li će ostati ministar to ne znam. Ne bi bilo logično, ali to zavisi od Aleksandra Vučića", rekao je Vučelić.

Vučelić koji je i predsednik Fudbalskog kluba Partizan, rekao je kako su on i uprava kluba o Belivuku i njegovoj grupi znali "vrlo malo ili skoro ništa".

"Svake nedelje jednom, ponekad i dvaput, policija je dužna da pregleda komplatan stadion da bi mogla da da bezbednosu procenu pred odigravanje utakmica, a pred međunarodne utakmice ta kontrola bude još detaljnija. Policija nikad ni na šta nije ukazala da je bilo šta sumnjivo u tom prostoru", rekao je Vučelić.

On je ocenio kako su licemarna mišljenja da uprava Partizana ima odgovornost za to što je ova kriminalna grupa boravila na delu stadiona.

"Licemerno je bilo očekivati da tamo gde je policija došla sa 200 policajaca i 300 automobila to reši neka uprava Partizana na čelu sa mnom. Onda bi to značilo da je policija nepotrebna, a da to mogu ja sam da rešim", naveo je Vučelić.

Dodao je kako taj prostor nije nikakav bunker, "nego su ljudi zaposeli jedan deo prostora", jer navijačima pripada jedan deo prostorija, i negirao da se Belivukova navijačka grupa mešala u rad kluba.

"To što se dešavalo sad se pokazuje da nikave veze nema niti može imati s Partizanom. Takva stvar se odvijala u saradnji s delovima policije i u saradnji s nekim delovima vlasti jer, po definiciji, prave mafije nema bez oslonca u vlasti", rekao je Vučelić.

On je naglasio da je u više zvaničnih razgovora s nadležmnima u policiji skrenuta pažnja na nasilje na stadionu i na tuče među navijačima.

"Nekoliko puta mi je rečeno ''Znamo sve šta se dešava, držimo to pod kontrolom''", rekao je Vučelić.

On je odbio mogućnost da podnese ostavku, ocenivši da sve to što se dešavalo nije u domenu njegovog rada i nadležnosti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve