Vesti
05.12.2022. 09:23
Beta

Ministar odbrane

Vučević o tome ko bi sve trebalo da prođe vojnu obuku

Vojska
Izvor: Shutterstock

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su "zagazili u četvrtu deceniju".

Vučević je za Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

"Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo", rekao je ministar.
 

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

"Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da", rekao je Vučević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar Vučević: "Pretpostaviti odakle dron u Srbiji"
dron

Istraga u toku

02.11.2022. 22:36

Ministar Vučević: "Pretpostaviti odakle dron u Srbiji"

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da se vodi istraga koja će pokazati ko je vlasnik i proizvođač drona koji je oboren.
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve