Vesti
22.06.2021. 16:29
R.E./Kosovo online

"Šta očekujete od Srbije"

Vučić: Albanija odbila da pokrene tužbu za genocid u ime Prištine

Aleksandar Vučić, 8. 6. 2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Prištinska strana je na poslednjoj rundi dijaloga kao temu potegnula podizanje tužbe za genocid protiv Srbije, preneo je poslanicima u Skupštini Srbije predsednik Aleksandar Vučić, navodeći i da je Albanija odbila zahtev Prištine da ona preda inicijativu oko tužbe.

"Odgovorio sam im primereno, na šta je njihovo pitanje bilo: a što se vi bunite, to nema veze sa vama, to ima veze sa činjenicama koje su se desile na terenu. Kao da je citirao Mila Đukanovića ili Milo Đukanović Kurtija, potpuno iste reči su upotrebili", rekao je Vučić.

On je naveo da je Priština tražila od Albanije da preda inicijativu oko tužbe, ali da je Albanija to odbila.

"Ajde da vidimo sada šta ćete da uradite sa tom tužbom. Kada podnosite tužbu za genocid, onda ne znam o čemu bismo u tom slučaju razgovarali? Šta očekujete od Srbije, da plaćamo ratnu odštetu zbog toga što ste uz podršku zapadnih sila, iz vašeg ugla uspeli da otcepite deo naše teritorije, što mi ne prihvatamo? Zbog toga smo mi počinili genocid? Govorili ste nam o velikoj humanitarnoj katastrofi, a na kraju, jedinu humanitarnu katastrofu doživeše Srbi. Srba je danas za oko 120.000 manje na KiM. Mi u Kosovu Polju nemamo više nikoga", poručio je predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: Nemamo pravo da osiono pregovaramo sa Prištinom
Aleksandar Vučić

"Zbog Srba na Kosovu"

22.06.2021. 13:15

Vučić: Nemamo pravo da osiono pregovaramo sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pitanje šta naša država može da učini da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji i ocenio da Beograd nema prava na arogantan pristup u pregovorima sa Prištinom, bez obzira što oni misle da to pravo imaju.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve