Vučić čestitao Dan državnosti Hrvatskoj i Sloveniji

Vučić čestitao Dan državnosti Hrvatskoj i Sloveniji

foto: Oksana Skendžić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku povodom Dana državnosti predsednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u kojoj izražava želje za napredak te zemlje, kao i očekivanje da se u narednom periodu intenzivira dijalog o pitanjima od obostranog interesa.

“Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.

Očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa, uz međusobno uvažavanje i poštovanje evropskih vrednosti, kako bismo unapredili odnose Srbije i Hrvatske, na dobrobit svih građana naših dveju zemalja i čitavog regiona”, navodi se u čestitki predsednika Vučića predsednici Grabar-Kitarović, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je, takođe, uputio čestitku povodom Dana državnosti i predsedniku Slovenije Borutu Pahoru u kojoj ističe da Srbija ceni podršku Slovenije na našem evropskom planu.

“Primite moje čestitke povodom Dana državnosti Republike Slovenije, kao i želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje njenih građana.

Povezane vesti – POBUNA I POBUDE

I ovom prilikom želim da potvrdim posvećenost unapređenju odnosa između naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa i koristi. Verujem da je tome doprinela i Vaša ovogodišnja poseta Srbiji, kao što to čine i zajedničke sednice vlada.

Želim da istaknem da cenimo podršku Slovenije na našem evropskom putu, kao i promovisanje evropske perspektive Zapadnog Balkana”, kaže se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar