Vesti
27.05.2019. 11:58
R.E.

Vučić čestitao Orbanu i predsedniku EPP na izbornim rezultatima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Evropske narodne partije (EPP) Žozefu Dolu na rezultatima izbora za Evropski parlament i izneo uverenje da će EPP nastaviti da blisko sarađuje sa svojim članicama na Balkanu.

"Iskreno Vam čestitam na rezultatima izbora za Evropski parlament. Najveći broj mandata koji je Evropska narodna partija osvojila, pokazuje da su naporan rad i posvećenost promovisanju vrednosti i principa ove političke porodice rezultirali poverenjem glasača", poručio je Vučić u saopštenju SNS.

Vučić je naveo da je uveren da će Dol nastaviti da sa uspehom vodi porodicu stranaka koja zagovara ljudsko dostojanstvo, slobodu, odgovornost, jednakost, pravdu, solidarnost, tržišnu ekonomiju i snažniju i ujedinjeniju Evropu, ali i bližu saradnju sa članicama na Balkanu.

"Verujem da Srpska napredna stranka može značajno da doprinese osnovnim ciljevima Evropske narodne partije i Evrope za sve. Primite, molim Vas, moje srdačne pozdrave i najbolje želje za uspešan rad u vođenju Evropske narodne partije", navodi se u pismu predsednika.

Vučić je, takođe, u telefonskom razgovoru sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, čestitao na ubedljivo najboljim rezultatima postignutim na evropskim izborima. Orban je naglasio da će se posle "rekordne pobede" posvetiti brizi za Mađarsku i mađarski narod, ali i daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Srbijom, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

"Vi, gospodine predsedniče, možete da se oslonite na aktivnu podršku i snažnu pomoć Mađarske na evropskom putu Srbije, kao i za jačanje međusobne saradnje u svim oblastima", rekao je Orban u telefonskom razgovoru sa Vučićem, a dvojica sagovornika su još jednom konstatovala da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, zasnovani na međusobnom poštovanju i razumevanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve