VUČIĆ: Čvršći su Srbi na KiM nego što to mnogi misle

VUČIĆ: Čvršći su Srbi na KiM nego što to mnogi misle

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije istakao je da ga ne brine što pojedini srpski političari sa KiM pozivaju predstavnike Srpske liste da se “odreknu države i Vučića”, jer oni to, kaže, slušaju od stranaca svaki dan i niko ih na to nije naterao, već ga brine što im pridike drže ljudi osuđeni za silovanje.

“Lideri nama protivničkih političkih stranaka na KiM su oni koji su, i to ne Albanci nego Srbi, silovali dve srpske devojčice u Gračanici. Reč je o izvesnom Čičku, koji je za to osuđen na sedam godina robije, a tri je odležao. I taj nam drži pridike i soli pamet kako treba da se ponašamo na KiM”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Vučič je rekao i da su Srbi sa KiM čvršći nego što misle “silovatelji i njihovi podržavaoci iz Beograda”, te ih niko neće naterati da se odreknu svoje države.

Povezane vesti – NESMENJIVI LIDERI STRANAKA: Postoji li konkurencija u srpskim partijama?

Upitan da prokomentariše to što se hrvatska opozicija tokom pregovaračkog procesa nikada nije žalila Briselu na svoju državu, čak i kada je bilo evidentno da su ugrožena prava Srba u Hrvatskoj, dok se u Srbiji opozicija svakodnevno žali na svoju državu, Vučić je odgovorio da je to pitanje nacionalne svesti.

“Kod nas je u toku široki proces nacionalne konsolidacije, bez ugrožavanja prava drugih, već podizanjem sopstvene svesti i ekonomski ubrzanim razvojem. Verujem da ćemo i taj problem umeti da rešimo”, podvukao je Vučić.”

“Znači, tačno je da N1 planira napad na Vesića?”

Pitanje novinara televizije N1 kako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić došao do prepiske urednika i zaposlenih na toj televiziji, a koja, kako je Vesić juče objavio, sadrži uputstvo kako da ga napadaju, predsednik Srbije Aleksandar Vucicć shvatio je kao potvrdu autentičnosti te prepiske.

“Je l’ to istina ? Znači istina je ono što piše kako da napadate Vesića? Znači stvarno je istina ono što je Vesić objavio? Iznenadio sam se, mislio sam da to nije istina”, rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara N1 kako je moguće da je Vesić došao do maila koji je interna komunikacija.

On je zaključio da je jedino pitanje kako je zamenik gradonačelnika došao do prepiske urednika i zaposlenih na N1 – ako je došao nezakoniuto, moraće, kaže Vučić, da odgovara, a ako mu je dao neko od zaposlenih na toj televiziji – onda N1 televizija treba da objasni ljudima zašto na takav način vodi (uređivačku) politiku.

 FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

“Bojiću manje politike na važnim događajima”

Direktor Intituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” Milovan Bojić spomenuo je danas, u obraćanju povodom početka izgradnje nove zgrade te klinike, 5. oktobar i sudski proces koji je vođen protiv njega, na šta mu je predsednik Aleksandar Vučić uzvratio da razume zašto je to morao da kaže, ali da treba da bude manje politike na važnim događajima poput današnjeg.

Bojić je naime rekao da je Institut odlučio da iz sopstvenih sredstava krene da gradi zgradu, koju ne samo da su započeli, već su i završili 1997. godine.

“Bojiću, manje politike na ovako važnim događajima. Ja razumem vašu muku i zašto je nešto moralo da se izgovori, ali mi smo profesionalni i emocije moramo da čuvamo i koristimo na drugi način”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar