VUČIĆ DECI SA KOSOVA: Beograd je bio i uvek će biti vaš glavni grad

VUČIĆ DECI SA KOSOVA: Beograd je bio i uvek će biti vaš glavni grad

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr


“To je vaš glavni grad, uvek je bio i uvek će biti. Ipak, moja najvažnija poruka je da učite i budete vredni, slušate roditelje, radite i verujete u sebe. I da se borite da ostanete i opstanete na KiM i u Ibarskom Kolašinu i u Zvečanu i drugim mestima”, rekao je predsednik Vučić grupi od 31 osnovca iz škola na severu Kosova i Metohije koje je danas ugostio u svojim kancelarijama, u zdanju na Andrićevom vencu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u škole na Kosovu i Metohiji upisano više srpske dece nego prethodne godine.

Kazao je da u Kosovskoj Mitrovici, na primer, ima više upisane dece u prvom upisnom roku i da će ih biti još više posle drugog upisanog roka. Predsednik je rekao deci da treba više da čitaju i poručio u šali “knjigu u šake”.

Pitao je dečake u prisustvu medija da li igraju fudbal i dodao da će se detaljnije ispričati na ručku koji će sa njima imati.

 FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

“Ko će od vas da bude predsednik? Bar troje ili četvoro od vas bi to moglo da postane”, kazao je Vučić.

Osnovci, njih 31, uzrasta između 12 i 14 godina, iz Zubinog potoka i Zvečana, borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predsednik će im biti i domaćin na ručku, a deca će obići i izložbu “Odbrana 78”, u Muzeju grada Beograda, autora Dušana Jovovića, koja sadrži više od 250 najimpozantnijih originalnih artefakata koja bude bolna sećanja na NATO agresiju.

Takođe, školarci će obići glavni grad, a na Kosmet se vraćaju sutra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar