Vesti
01.09.2019. 13:28
ekspres

VUČIĆ: Dok sam ja živ,samo narod odlučuje ko će biti na vlast

tan2019-9-1_115434923_0.jpg

Dok sam ja živ, samo će narod odlučivati ko će biti na vlasti, poručio je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i precizirao da neće biti nikakve tehničke vlade, već samo narodne, niti će stranci određivati kod će da vlada u Srbiji.

Vučić je, na sednici Glavnog odbora stranke, rekao da su se Čedomir Jovanović i Boško Obdradović ujedinili oko jedne ideje, u jednom danu.

"Kažu ''ajde, Vučiću da ti svojom većinom izglasaš nas u tehničku vladu, postoji primer u Makedoniji''", rekao je on povodom predloga ta dva opoziciona političara da se sastavi prelazna tehnička vlada.

"Dok sam živ, neće biti prelaznih vlada, već vlada naroda, samo će narod odlučivati ko će da valda. Kriminalne varijante u kojima na vlast hoće da dođu kriminalci bez glasa naroda neće moći dok sam živ", podvukao je on dodajući da u Srbiji "neće biti nikakvih Bokija 13".

 FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

"Dok sam živ, braniću Ustav i ovu zemlju. Kada od naroda dobijete poverenje onda možete da vladate. Bez naroda na vlast, lopuže, ne možete! Koliko glasova Čedomire imaš? Koliko Obradoviću imaš? Nema vlasti bez izbora. Ako ti narod da glas, onda možeš na vlast", poručio je Vučić.

Povezane vesti - Vučić najavio velike kadrovske promene u SNS i vladi

To je, kaže, jednoglasno podržalo i Predsedništvo stranke, ranije danas.

Prema njegovim rečima, neće ni nijedan predstavnik strane države da uređuje ko će da vlada u Srbiji.

"Vi, stranci dobrodošli ste, dragi ste nam gosti, a da srušite Srbiju, da vlada onaj koji nema narodno poverenje - sikter! Nema ništa od toga. Srbija će da čuva svoju slobodu, nezavisnost i suverneitet", poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve