VUČIĆ: Ekonomski dogovor – da, predaja – ne

VUČIĆ: Ekonomski dogovor – da, predaja – ne

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči početka razgovora sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, iz Vašingtona je poručio da će dati sve od sebe da se postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, a albanskim zvaničnicima sa KiM, koji govore o priznanju Kosova da “predaja nije opcija”.

“Nekoliko desetina metara sam od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa. Neće biti lak sastanak za nas”, naveo je Vučić u video poruci objavljenoj na instagram profilu “Budućnostsrbije”.

View this post on Instagram

"Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je – predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija." Predsednik Vučić pred početak razgovora u Beloj kući.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik je rekao da je srpska delegacija spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, jer je najvažnije sačuvati mir, stabilnost, i postići napredak Beograda i Prištine, ali i celog regiona, a pre svega je, kaže, važna briga o srpskom narodu na KiM.

“Video sam brojne provokatne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka njima i svima u našoj prelepoj Srbiji – predaja nije opcija“, istakao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar