Vesti
03.09.2020. 18:36
Tanjug

VUČIĆ: Ekonomski dogovor - da, predaja - ne

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči početka razgovora sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, iz Vašingtona je poručio da će dati sve od sebe da se postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, a albanskim zvaničnicima sa KiM, koji govore o priznanju Kosova da "predaja nije opcija".

"Nekoliko desetina metara sam od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika SAD Donalda Trampa. Neće biti lak sastanak za nas", naveo je Vučić u video poruci objavljenoj na instagram profilu "Budućnostsrbije".

https://www.instagram.com/p/CErS7fYJoIc/?utm_source=ig_web_copy_link

Predsednik je rekao da je srpska delegacija spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima, jer je najvažnije sačuvati mir, stabilnost, i postići napredak Beograda i Prištine, ali i celog regiona, a pre svega je, kaže, važna briga o srpskom narodu na KiM.

"Video sam brojne provokatne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka njima i svima u našoj prelepoj Srbiji - predaja nije opcija“, istakao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve