Vesti
24.10.2023. 13:33
Beta

Pregovori

Vučić i Kurti ponovo idu u Brisel

Brisel
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da očekuje da će se u narednih nekoliko dana sastati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu.

"Očekujem da Kurti i ja u naredna dva ili tri dana ponovo idemo u Brisel. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera i urušavanja naših nacionalnih interesa, verujem da ćemo u tom uspeti", kazao je Vučić u Leskovcu gde je posetio Opštu bolnicu povodom donacije mamografa.

Upitan za poslednje optužbe kosovskog premijera u vezi incidenta u Banjskoj i zahteve za uvođenjem sankcija Srbiji, Vučić je kazao da Beograd nije tražio sankcije "ni protiv koga, pa ni protiv Prištine".

"Ozbiljne vlade i države se tako ne ponašaju. Imate (na Kosovu) histeričan pristup svemu, svakog dana izmišljanje novih afera. Ne verujete kakve ludosti čitate i šta slušate jer neko pri zdravoj pameti ne može tako nešto da izgovori", rekao je predsednik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Zaustaviti Kurtijevu prljavu kampanju"
Aljbin Kurti

Ministarstvo odbrane

23.10.2023. 13:42

"Zaustaviti Kurtijevu prljavu kampanju"

Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je navode premijera Kosova Aljbina Kurtija da iza napada u Banjskoj stoji novosadski klan na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve