VUČIĆ MERKELOVOJ: Za prevazilaženje zastoja u dijalogu potrebno je ukinuti takse

VUČIĆ MERKELOVOJ: Za prevazilaženje zastoja u dijalogu potrebno je ukinuti takse

Foto: Kancelarija za medije predsednika Srbije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji, zamolivši kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Vučić je razgovarao sa Merkelovom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, pre svega o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednik Srbije, Vučić je “u dugom i prijateljskom razgovoru istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u regionu, zahvalivši kancelarki Merkel i predsedniku Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.
On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji, i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar