VUČIĆ: Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

VUČIĆ: Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu.

Vučić je, na konferenciji za štampu, rekao da je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

“Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boraviti u Železari”, ukazao je on najvaljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24. jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari.

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila “Železaru Smederevo” za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar