Vesti
24.09.2022. 01:05
Beta

Predsednik Srbije

Vučić iz Njujorka: "Srbija se neće odreći teritorijalnog integriteta"

Aleksadnar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da se Srbija neće odricati svog teritorijalnog integriteta i da će nastaviti svoj evropski put.

 

Vučić je rekao za TV Pink, povodom aktivnosti kosovske predsednice Vljose Osmani za dodatna priznanja Kosova, da se tu ne radi o borbi Prištine, već o borbi Beograda "protiv onoga što rade velike zapadne sile".

"Koliko vidim radiće na sve moguće načine, ali mi moramo da se broimo...video sam već tri azijske i tri afričke zemlje koje su targetovali", rekao je on.

Upitan o stavu Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici pilota za ročište u Beogradu, on je odgovorio da je "razumljivo da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom".

Kazao je da je to "postupanje po pravosnažnoj i pravovaljanoj optužnici", te dodao da to suđenje nije moglo da bude održano pred zagrebačkim sudom, a "trebalo je".

Hrvatska neće postupati po molbi koje je ministarstvo pravosudja primilo od Srbije oko uručenja poziva na ročište četvorici hrvatskih pilota optuženih za ratni zločin u avgustu 1995, saopšteno je ranije danas u Zagrebu.

Ministarstvo pravosudja i uprave saopštilo je da je primilo molbu u kojoj Viši sud u Beogradu traži uručenje poziva za ročište 14. oktobra 2022. četvorici pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, optuženih da su u avgustu 1995. granatirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić u UN: "Ovde niko nikoga ne sluša"
1

Njujork

22.09.2022. 06:51

Vučić u UN: "Ovde niko nikoga ne sluša"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da Srbija podržava teritorijalni integritet svih članica Ujedinjenih nacija (UN) uključujući i teritorijalni integritet Ukrajine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve