Vesti
04.05.2020. 21:24
R. E.

Vučić: Izbori 21. juna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izbori u Srbiji, parlamentarni i lokalni, biće održani 21. juna, najavio je predsednik Aleksadnar Vučić posle sastanka sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima.

Izbori su demokratsko pravo i najviši interes građana i države Srbije da izaberu skupštinu i druge organe vlasti.

Vučić je rekao da će u sredu, ako sve bude kako se očekuje, Skupština Srbija ukinuti vanredno stanje, te se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije Kovida 19.

"Mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka, koje su tražile dodatnih pet dana, za izbornu kampanju, u skladu sa zakonom, da imaju 38 dana do tada. Izbori će biti 21. juna", rekao je Vučić i istakao da neće biti većih skupova u maju.

Vučić je rekao da je teže prikupiti potpise na lokalnom nivou i da to propisuju zakoni koji su doneti u prethodnom nivou.

"Donećemo uputstvo za sporovođenje izbora i u njemu biće konsultovana struka, kako i na koji način da se obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji, a onda ćemo tokom samog izbornog proceza sa epidemiolozima odlučivati kako dalje", rekao je Vučić.

Reč je o parlamentarnim i lokalnim izborima u većem broju lokalnih samouprava.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve