Vučić: Kontramitinga neće biti, a Vukom neka se bave naši mediji

Vučić: Kontramitinga neće biti, a  Vukom neka se bave naši mediji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da će Srpska napredna stranka organizovati kontramitinig u Beogradu kao reakciju na opozicione demonstracije. On je istakao da to okupljanje neće biti održano istog dana kada i protest opozicije, za koji je Savez za Srbiju ranije najavio da će biti održan 13. aprila u Beogradu.

Inače, Vučić je nedavno pozvao narod iz svih delova zemlje da 19. aprila dođu na skup u Beograd kako bi pokazali koliko je snažan demokratska, nacionalna, moderna, poštena i pristojna Srbija. On je danas novinarima u Loznici rekao da se najviše smeje i da mu je najzabavnije kada opozicija pocne da govori o mitinzima i kontramitinzima.

– O kakvim kontramitinzima pričaju? Pa nikone zakazuje ništa u istom danu. Ili valjda hoćete da zabranite slobodu i pravo nekom na javno okupljanje? Sebi ste dali pravo da nas četiri meseca maltretirate sa vas od 80 do 110 u Loznici, od 1.443 do 2.750 u Beogradu, od osam do 32 u Vladičinom Hanu i da nam zauzimate ulice širom Srbije, a da niko ne sme da vam kaže da umesto osam i 32 u Vladičinom Hanu nas ima 3.000 koji mislimo sve drugačije od vas. I da to ne smemo u jednom danu da iskažemo – rekao je Vučić.

On je dodao da “kako čuje – spremaju sendviče”, navodeći da “malo nešto sendviča spremaju”.
– Sloboda javnog okupljanja je Ustavom zagaranatovano pravo i sloboda – poručio je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar