VUČIĆ: Molim sve da se prijave što je moguće pre, da se vakcnišu

VUČIĆ: Molim sve da se prijave što je moguće pre, da se vakcnišu

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da se što pre prijavljuju za vakcinaciju i da se što pre vakcinišu, jer je to suštinska zaštita.

Dan ranije kada primite vakcinu je spas. Za nas od ključnog značaja da se građani ubrzano prijavljuju. Što pre primite vakcinu spasićete živote i svoj i drugih”, naglasio je Vučić na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

Ukazao je da primer oboljenja u domu za stare u Šapcu to najbolje dokazuje, jer da štićenici nisu bili vakcinisani, uveren je, imali bi užasnu tragediju.

“Molim sve da se prijave što je moguće pre, da se vakcnišu, a ako ne moraju da biraju da ne biraju. Radi se o kvalitetnim vakcinama, reč je samo o detaljima”, podvukao je on.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Pozvao je građane da se zaštite od opakih bolesti ne od vakcine, jer ako se zaštite od opake bolesti neće moći da je prenose.

“Kada se vakcinište čak i ako budete zaraženi u 90 odsto slučaja nećete teže oboleti. To je suštinska zaštita”, naglasio je Vučić.

Povezane vesti – KON: Brža vakcinacija “zaštitna barijera” od novog soja virusa

Ukazao je da u nekom trenutku neće moći da se bira.

“Naručili smo dovoljno vakcina za svakog građanina Srbije. Naručićemo dvostruko više, a neke zemlje su petostruko više. U svakom slučaju borimo se na tržištu na kojem je 10 zemalja dobilo 95 odsto svetskih vakcina do sada. Hoću da građani znaju koliko je naša zemlja uspešna u borbi i sa takvim zemljama”, naglasio je on.

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Zamolio je da se zaštite svuda tamo ljudi koji rade sa narodom.

Nadležne vlasti je zamolio da sa svim opštinama lično kontaktiraju i vide šta im je potrebno.

Posebno i sa deset opština na KiM, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodajući da je tamo situacija teška je pokušavaju da nas spreče, hapse direktore domova zdravlja.

“To ćemo na poseban način uz podršku različitih službi da radimo”, najavio je on. Agenciju za lekove (ALIMS) je pozvao da što pre odobre ostale vakcine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar