Vesti
08.05.2019. 12:29
RTS / R. E.

VUČIĆ: Možete da me ubijete, ali nikada neću priznati Kosovo!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da, dokle god se nalazi na funkciji šefa države, nikada neće priznati "nezavisnost Kosova u ovim granicama".

"Dok sam predsednik, neću da priznam nezavisnost Kosova. Za deset ili petanest godina biće neka druga vlada i predsednik koji će priznati, Kosovo, a ja neću. Pokušali smo da vratimo nešto od onoga što je odavno izgubljeno, a onda smo videli snagu velikih sila. Uspeli smo da neke stvari vratimo iz ćorsokaka i da probamo da vratimo nešto što je oduvek bilo izgubljeno", rekao je Vučić sinoć gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS.

On je ponovio da se trenutno nalazimo u teškoj situciji u kojoj svi traže krivca, a da pritisci sa svih strana ne jenjavaju.

"Suština je sledeća: Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. Nalazimo se u teškoj situaciji, i neka se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi znamo šta se dešava na Kosovu i sada svi traže krivca", rekao je predsednik objasnivši da kada kaže da se traži "krivac", da je taj krivac zapravo on.

Na pitanje o razgraničenju Vučić je istakao da Srbija nema jasnu granicu i da "jedni smatraju jedno, a drugi drugo", a potom se izvinio građanim Srbije što, kako kaže, govori istinu.

"Izvinjavam se ljudima što sam govorio istinu. Dešava nam se zamrznuti konflikt, a to je najgore stanje za nas. Ljudi toga nisu svesni. Pokušao sam da uradim nešto dobro za nas i našu budućnost. Nisam uspeo i to mogu da priznam. Bio sam izložen kampanji da prodajem zemlju, da izdajem, a na kraju kažu da nisu ni čuli moju ideju", istakao je Vučić.

On je rekao da je njegova kompromisna ideja odbačena, a na pitanje šta je tačno mislio pod razgraničenjem, rekao je: "Da se uspostavi pravedna i pravičnna granica između Srba i Albanaca".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve