VUČIĆ NA GLOBSEC FORUMU: Teme dijalog Beograda i Prištine i perspektiva Zapadnog Balkana

VUČIĆ NA GLOBSEC FORUMU: Teme dijalog Beograda i Prištine i perspektiva Zapadnog Balkana


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Bratislavu, gde će učestvuje na međunarodnom forumu “Globsec 2019” i to na dva panela.

Predsednik će prvo govoriti na panelu o suštini dijaloga Beograda i Prištine, na kojem će, prema najavi organizatora, biti i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i presednik u Prištini Hašim Tači, te i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst, a moderiraće Metnju Karničnig, glavni dopisnik za Evropu lista “Politiko”.

Povezane vesti – Vučić: Neću se u Bratislavi sastati sa Tačijem

Potom, Vučić učestvuje na panelu “Zapadni Balkan: Udaljavanje od Evrope?”, na kojem će govoriti i crnogorski predsednik đukanović, potpredsednica bugarske vlade zadužena za reformu pravosuđa i ministarka spoljnih poslova Ekatarina Zaharijeva, i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati odvojene bilateralne susrete sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, senatorom i predsedavajućeg Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije. Vučić će imati sastanak i sa rukovodiocem Odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkinom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar