Vesti
17.06.2019. 19:30
R. E. / Tanjug

VUČIĆ NA GO SNS: Izbori u martu ili aprilu, dosta je bilo svađe čeka nas posao!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije i šef SNS Aleksandar Vučić poručio je na sednici Glavnog odbora stranke da će izbori biti održani u martu ili aprilu sledeće godine i da će oni biti najteži do sada.

Istovremeno je od  stranačkih kolega zatražio je da idu pred ljude, da im govore istinu, da se bave svojim poslom, a ne međusobnim ratovima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

"Brza kampanja, najteži izbori, pritisci spolja će biti veliki, jer neki neće želeti da Srbija bude samostalna i da suvereno donosi svoje odluke. Neki su gladni para, malo je 500 miliona evra koliko su neki strpali u džep, tražiće još novca, vide da sada ima novca u kasi. Moja molba za vas je prosta: razgovarajte s ljudima, nemojte da vam bude to teško, govorite istinu, nemojte da obmanjujete i govorite da smo uradili nešto što nismo, govorite istinu i borite se i kada je reč o Kosovu, Crnoj Gori", rekao je Vučić na sednici GO SNS koja je počela oko 16 časova.

A istina je, kaže, da nisu njegovi politički protivnici doveli u Srbiju kineskog predsednika Si Ðinpinga, niti su razgovarali sa predsednikom Rusije, kao što on jeste.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

"I moji prvi razgovori su izgledali kao njihovi, a kad smo vratili pare koje dugujemo onda smo počeli da razgovaramo na ravnopravan, prijateljski način, da tražimo nešto, a ne samo o dugovima da pričamo. Idite pred narod, govorite istinu, nemojte da se svađate između sebe, jer više energije ste potrošili na međusobne spletke i svađe, nego da odgovorite političkim protivnicima", kaže Vučić.

"Ne mogu više da slušam svađe"

Kaže i da je SNS demokratska stranka, u kojoj može sve da se kaže.

"Dođite na glavni odobor i recite sve u lice, a ne da vodite ratove između sebe. Ne mogu više to da slušam. Pozabavite se malo političkim protivnicima, odgovorite im nešto. Koliko vas je ovde - 600? Da li je neko od vas 600 odgovorio na to što su za mane rekli da sam Hitler i da ću biti obešen? Da li je neko reagovao - nije! Nisam tražio, i ne treba, znam da se odbranim od takvih. Neće mene da veša niko od njih jer se slabića nikad nisam plašio. Ali njima ništa ne sme da fali", rekao je oštro Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

"Hajde, branite Srbiju, svoju politiku, podmetnite nekad svoja leđa, a ne samo Vučić i još trojica njih", poručio im je.

Babić na Brionima, blinkeri, funkcije...

"Durite se koliko god hoćete, ali tako je. Koliko sam ti puta, Babiću, rekao što ideš u elitna letovališta na Hvaru, Brionima... Šta radiš na Brionima? Ima drug kuću - nađi druga u Sopotu, a ne na Brionima, jer naš narod nema drugove na Brionima. I nije problem da si jednom otišao, ali što svake godine tri puta?", rekao mu je Vučić.

Na Babićevu opasku da je bio dva puta, Vučić je odgovorio:

"Nije tri, nego dva puta - opet sam preterao. A, kad su te nepravedno napadali, lagali da si vozio onaj automobil ko te branio - samo ja i još nekiolicina. I nije Babić vozio, imamo snimke. Lagali su, kao i obično", rekao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Članovima stranke je takođe rekao da se posvete poslu, jer je, kaže, ostalo mnogo da se završi.

"Ti rezultati su istorijski, jer radimo na smanjenju nezaposlenosti, javnog duga, povećanju plata i penzija, izgradnji infrastrukture, snaženju vojske i policije, jačanju nacionalne pozicije Srba i pozicije Srbije kao države", rekao je Vučić.

Kaže da je video da su neki od njih došli na sednicu GO sa blinkerima, i ukazao da tu dozvolu imaju trojica u zemlji, a ne njih 30.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

"Ja nisam došao koristeći blinkere, a valjda sam prvi koji ima pravo na to, jer sam brinuo o narodu i nisam želo da narod kaže da su naprednjaci bahati. Stanite u narodne cipele, narod ume da ceni rad i trud, pokažite želju da se borimo još više za njih, još snažnije i jače nego ikada", rekao je Vučić.

Zahvalio je predstavnicima Srpske liste na KiM, koji, kaže, za svoje protivnike imaju i Tačija, Haradinaja i celu međunarodnu zajednicu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Goran Rakić FOTO TANJUG/ BOKI/ bk

"Jedino što im pričaju je da se odreknu Srbije i Vučića i ako to učine imaće sve. Vidite kako se drže naši momci i devojke, nikada na to nisu pristali. Pokazali su svoju snagu i u tome je snaga Srpske liste", rekao je Vučić i najavio da lično ima nameru da obiđe u narednom periodu sve beogradske odbore stranke, a zatim i sve okružne odbore SNS.

Zamolio je stranačke kolege da se pripreme tokom leta, jer u narednih 21 dan želi da obiđe sve beogradske opštinske odbore. Dodao je da to nema veze sa kampanjom "Budućnost Srbije".

"Ne zato što ne želim da obilazim opštinske odbore širom Srbije, već zato što neću imati dovoljno vremena. To ćemo uglavnom vikendom da organizujemo, da dovedemo ljude, da razgovaramo na proširenim okružnim odborima", rekao je Vučić i dodao da je u okviru stranke napravljena "mini akademija", sa 450 mladih ljudi, sa energijom.

"Hoću da ih gurate, nemojte da ih zaustavljate i da ih gurate pod tepih. Nemojte da ne damo nikome da uđe u stranku, dok mi ne isprobamo sve funkcije. Ti mladi ljudi, kako je dodao, mogu i žele da pokažu energiju, borbenost i posvećenost".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Boško kao Badža iz Popaja"

Vučić je rekao da ambasadori nikoga neće dovesti na neku funkciju, već da to može samo narod.

"Onima koji misle da će na neku funkciju doći ili da će ih na nekoj funkciji sačuvati ako su mnogo dobri sa nekim ambasadorom... Nijedan ambasador vas neće dovesti ni na jednu funkciju, oni rade samo u interesu svojih zemalja. Dovešće vas samo narod", rekao je Vučić na GO SNS.

Podsetio je na slučaj ispred Skupštine grada i naveo da je ponosan na žene iz SNS, koje su se hrabro suprotstavile batinašilma i kriminalcima, od Boška Obradovića do Marka Bastaća.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

"Boško dođe kao Badža, iz Popaja, ali ne sme KiM da pomene pred Metjuom Palmerom. On je sa Palmerom pričao kako će da sruši Vučiha, a ne o Kosmetu...", rekao je Vučić i poručio je da o njegovoj vlasti odlučuje narod, a ne Obradović ili Palmer.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve