Vesti
05.05.2019. 12:13
R. E.

VUČIĆ NAJAVIO VELIKU INVESTICIJU: Jedna moćna kompanija izabrala je baš Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je veliku i važnu investiciju u Srbiji, o kojoj će se više znati u utorak, a potom i poručio da se za 10 dana otvara Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridora.

"Za 10 dana otvaramo Grdeličku klisuru i kompletan južni krak Koridora... Mnogo sam i srećan i ponosan, mnogo se radujem...", rekao je Vučić u televizijskom uključenju uživo iz Predsedništva.

Najfinija tehnologija

Predsednik je objasnio da je reč o investiciji koja će pokazati da naši radnici umeju da rade i najfinije stvari, a da nisu samo jeftina radna snaga.

"To mi je posebno drago. Ne smem zasad da otkrijem ko je to, ne smem da ugrozim investiciju, naljutiće se investitori. To je signal i drugim investitorima da je jedna velika i moćna evropska kompanija izabrala baš Srbiju. Tu će biti zaposleni i plaćeni veoma dobro inženjeri, naši najškolovaniji ljudi. Fabrika će biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili u Sremu. Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga", rekao je Vučić.

Povećanje plata

On je istakao da su velika ulaganja s velikim izvoznim potencijalom, ono što popunjava budžet i daje novac da se povećaju plate i penzije i da se grade novi putevi i pruge.

Vučić je ponovo najavio povećanje plata u javnom sektoru, pre svih medicinskim sestrama kako bi se zaustavio njihov odlazak, kao i da je to moguće samo uz otvaranje ovako velikih fabrika i ovako velike investicije. Biće povećanja plata i lekarima, vojnicima, policajcima, učiteljima, prosveti...

"Svaki političar bi voleo da isplaćuje platu od 2.000 evra, ali nema od čega! Ne može, mora da se zaradi. Mnogi mislie da je u politici važna tehnika, ali da nije tako. U politici je važan plan, program, a ne decibeli i ova vika koju čujete", rekao je osvrnuvši se na, kako je kazao, šatorovanje na ispred zgrade Predsedništva, u Pionirskom parku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve