Vesti
03.07.2019. 15:20
Tanjug / foto: Oksana Skendžić

Vučić nakon sastanka sa Engelom: Kongresmen je rekao jednu dobru rečenicu...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nadam se da će poruke Eliota Engela u Prištini doprineti stvaranju uslova za nastavak dijaloga, rekao je predsednik Aleksandar Vučića posle razgovora u Beogradu sa američkim kongersmenom.

Vučić je preneo i da mu je Engel, koji važi za jednog od najaktivnijih i "najtvrđih" albanskih lobista u Vašingtonu, rekao "dobru rečenicu - da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Nadam se da ćemo to u budućnosti moći i da vidimo", rekao je predsednik Vučić na vanrednoj pres konferenciji povodom situacije u vezi sa snabdevanjem na severu KiM.

Vučić je rekao da su on i Engel tokom današnjih razgovora izneli potpuno različite pozicije po pitanju odnosa prema KiM, ali da su imali korektan razgovor.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"On je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova i protagonista nezavisnosti Kosova. Govorili smo koliko je važno da nastavimo razgovore i dijalog i da je to važno za dobre srpsko-albanske odnose i stabilnost u celom reigonu. Nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvanju uslova za nastavak dijaloga", kazao je Vučić.

Videćemo, dodaje, da li je to realno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ali, što pre nastavimo dijalog, to će doprineti smanjivanju tenzija na celom KiM, a to je od značaja za sve nas i da te tenzije budu dramatično niže nego što je to slučaj danas", naglasio je predsednik i rekao da sa Engelom razgovarao i o drugim temama, od slučaja braće Bitići do NATO agresije.

"Razgovarali smo svako iz svog ugla, ali na civilizovan način", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

On je istakao da je važno da Srbija održava kontakte sa Spoljnopolitičkim odborom američkog Kongresa i Engelom lično.

Predsednik Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliota Engela SAD Eliot Engel jedan je od najaktivnijih i "najtvrđih" albanskih lobista u Vašingtonu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve