Vučić: Ne mešamo se u stvari BiH, odluka o NATO njihova stvar

Vučić: Ne mešamo se u stvari BiH, odluka o NATO njihova stvar

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i da su odluke Bosne i Harcegovine – odluke organa i političkih stranaka u toj zemlji.

Vučić je to rekao na pitanje novinara da li, posle dogovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića o formiranju Saveta ministara BiH, ta država “lagano klizi ka NATO-u”.

foto: Nemanja Jovanović

foto: Nemanja Jovanović

Predsednik je istakao da može da govori samo o Srbiji, koja će, ističe, ostati vojno neutralna, i neće ići ni u NATO, niti u bilo koji drugi savez.

“Mislim da je to najbolji put, a koji će put izabrati BiH njihova je stvar. A šta mi, Srbi mislimo, to je već neko drugo pitanje”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna i da zato i brine o svojoj bezbednosti i unapređuje svoju vojsku, jer želi da bude slobodna, da ne zavisi od bilo koga i da sama čuva svoje nebo, zemlju i reke.

“Dovoljno je bilo da pogledate paradu u Nišu, i onu u Kninu, da vidite kako je za pet – šest godina Srbija napredovala, dramatično”, primetio je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar