Vesti
28.05.2019. 18:42
R. E.

VUČIĆ: Nisam došao sa dokumentom o priznanju Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je više puta čuo kako je došao u parlament sa nekim dokumentom o priznanju Kosova.

On je poručio da, niti je došao sa takvim dokumentom, niti mu je to ideja, te pozvao poslanike da budu fer i da mu ne prebacuju nešto što nije racionalno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Na dobacivanje poslanika da postoji strah od eventualnog takvog ishoda, odnosno priznanja, Vučić je primetio da smo opet došli u fazu iracionalnog.

"Taj strah ne treba da postoji, ali nas to neće spasiti i neće nam dati više od Kosova i Metohije nego što imamo danas. Dobro je rekao jedan vladika na sinodu SPC - da šta god da uradim, kajaću se i svima ću biti kriv.”, rekao je Vučić .

Na komentare poslanika SRS Nemanje Šarovića da ima veliku podršku naroda i da ne treba da bude opijen time, Vučić je odgovorio da nije opijen ni podrškom, ni aplauzima, već da se ponašao odgovorno i ozbiljno i da rezultati to pokazuju.

Povezane vesti - Predsednik Srbije istakao da su zapadne sile reagovale na akciju ROSU

“Gde god da krenete, videćete fabrike koje smo otvorili. Time se ponosim kao i fiskalnom konsolidacijom, domaćinskim odnosom i poslovanjem. Želim da učinim što više velikih stvari i žuri mi se. Hoću da sprintom trčim koliko dugo mogu, a ne da kilavim”, rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Kako je istakao, njega, koji se bori sa svojim narodom za KiM, optužuju da je izdajnik, dok se jedan od lidera SZS-a Vuk Jeremić, koji sedi u kafani u Njujorku, predstavlja kao veliki rodoljub.

''Po kojoj sam to logici izdajnik, šta sam to uradio, šta sam potpisao? kad budem imao bilo šta, doći ću u Skupštinu i hrabro ću vam predložiti. Nemam nikakav plan, nemamo ni razgovore, borimo se za opstanak i život našeg naroda. 'Kažu 'nisi ti Vučiću ništa potpisao, ali postoji strah u narodu da hoćeš'. Šta da kažem na to? Najbolji je onaj što je u Njujorku ili onaj što je svaki treći dan u Londonu. Svaki dan me optužuju da ću priznati nezavisno Kosovo, a kad im kažem da neću, kažu da što to kažem neću, znači da u stvari hoću. A da sam rekao hoću, rekli bi eto priznao je da hoće'', rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da deo opozicije koji ga napada dobro zna da se on bori za Srbiju i upitao da li je njihov odnos uvek fer, da li ih je nečim uvredio i šta mogu da zamere po pitanju ekonomske snage zemlje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

''Naravno da nije sve idelano, neće nikad biti, ali u kom smo periodu mi bili zadovoljni? Imamo problem KiM. Jesam ja za to kriv, jesam li ja doneo ili na bilo koji način stvoriotaj problem? '', upitao je Vučić

Kako je rekao, nema nikakav skriveni plan za KiM i boriće se za kompromis i za život ljudi, jer misli da je bolje da čuvamo živote ljudi i budućnost Srbije , a to, kako je podvukao, znači da će se boriti i za živote naših građana na KiM.

''Molim vas da probate da budete nekada fer, nemojte da mi zahvaljujete, kritikujte sve, ali bazirajte to na činjenicama, a ne na tome da postoji strah u narodu ili da je baba Vanga rekla da će to da se desi'', poručio je Vučić opoziciji.

Dodao je i da stalno sluša kako je doveden jer je obećao da će potpisati priznanje nezavisnosti Kosova i podsetio da je prošlo sedam godina otkako je na vlasti, a da se to za šta ga optužuju nije desilo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve