VUČIĆ: Nisam video Tačija, on ide po kuloarima. Da čujem Palmerov plan…

VUČIĆ: Nisam video Tačija, on ide po kuloarima. Da čujem Palmerov plan…

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb


Predsednik Aleksandar Vučić kaže da u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde se održava Generalna skupština, nije video Hašima Tacija, niti je bilo predloga za njihov susret, mada mu ne bi bio problem da sa njim razgovara.

“Nisam ga video, da sam ga video, ja nemam problem da pričam sa njim 1. 000 puta. Da su me zvali, ja bih se sastao sa njim. Na žalost, nisam imao još taj poziv”, rekao je predsednik na konstataciju novinara da je Tači u sedištu UN iako tzv. Kosovo nije član UN, niti ima status posmatrača.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vučić je naglasio da Tači nije član zvanične delegacije, te da se u UN kreće i razgovara, kako se to kaže, “po kuloarima”.

“Tači je ovde kao Vuk Jeremić, po kuloarima – šetaju se, jedu smoki i kokice i koga uhvate da se slikaju… Nije on ovde zvanično, nije to zvanična delegacija. Nego su dobili da mogu da se švrljaju”, rekao je Vučić.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Upitan šta očekuje od razgovora sa američkim zvaničnicima Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom, on je rekao da su to, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci.

“Da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM)”, zaključio je Vučić

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar