Vesti
24.09.2019. 18:51
Tanjug

VUČIĆ: Nisam video Tačija, on ide po kuloarima. Da čujem Palmerov plan...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde se održava Generalna skupština, nije video Hašima Tacija, niti je bilo predloga za njihov susret, mada mu ne bi bio problem da sa njim razgovara.

"Nisam ga video, da sam ga video, ja nemam problem da pričam sa njim 1. 000 puta. Da su me zvali, ja bih se sastao sa njim. Na žalost, nisam imao još taj poziv", rekao je predsednik na konstataciju novinara da je Tači u sedištu UN iako tzv. Kosovo nije član UN, niti ima status posmatrača.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vučić je naglasio da Tači nije član zvanične delegacije, te da se u UN kreće i razgovara, kako se to kaže, "po kuloarima".

"Tači je ovde kao Vuk Jeremić, po kuloarima - šetaju se, jedu smoki i kokice i koga uhvate da se slikaju... Nije on ovde zvanično, nije to zvanična delegacija. Nego su dobili da mogu da se švrljaju", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Upitan šta očekuje od razgovora sa američkim zvaničnicima Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom, on je rekao da su to, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci.

"Da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM)", zaključio je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve