Vesti
26.02.2021. 17:47
Tanjug

VUČIĆ: Nove mere za vikend na zahtev lekara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su nove, strože mere, koje predviđaju da se rad ugostiteljskih objekata ovog vikenda skraćuje do 14 časova, donete na zahtev lekara.

Odgovarajući na pitanje novinara u Kuršumliji da li će nove mere doneti efekte, Vučić je rekao da su one donete na zahtev lekara, jer je zbog povećanja broja zaraženih, povećan i broj pacijenata u bolnicama.

Vučić je istakao da se u Srbiji, za razliku od ostalih evropskih i svetskih zemalja, uprkos pandemiji živi normalno i bez zaključavanja, kao i da je naša zemlja uvek pravila balans između zaštite zdravlja ljudi i rada privrede.

Povezane vesti - NOVE MERE: Za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 časova

Predsednik je kazao da je u Beogradu danas situacija nešto lakša u odnosu na juče, kao i da se situacija prati u svim ostalim gradovima.

"Odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata je racionalna i razumna, to su tražili lekari koji rade sa pacijentima. Tražili su snažniji odgovor države na povećanje broj zaraženih i mi moramo da vodimo računa o tome", rekao je Vučić.

S druge strane, ističe, i prodavnice i restorani moraju da rade, te istakao da zbog toga država žuri sa vakcinacijom i revakcinacijom stanovništva kako bi privreda nastavila normalno da radi.

Dodao je da je do sada u Srbiji revakcinisano oko pola miliona građana, a da bi pandemija bila stavljena pod kontrolom potrebno je, ističe, da se revakciniše između milion i milion i po građana.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Kada se revakcinišu, navodi predsednik, građni će biti bezbedni u narednih 9-10 meseci.

Vučić ističe da je u Izraelu kontrolisan broj novozaraženih jer su uspeli da revakcinišu oko dva i po miliona gađana.

Ukazao je i da su svi zaposleni u Predsedništvu vakcinisani, osim njega.

"Vakcine su nam strašno važne. Od naše sposobnosti da vakcinišemo i revakcinišemo zavisiće kako i na koji način možemo u budućnosti da se vratimo poslu i ekonomskim rezultatima", rekao je Vučić.

Ponovo je apelovao na ministre da ne čuvaju novac već da ga ulažu u dalji rast BDP-a i isplaćuju obaveze, te izneo podatak da 400 miliona evra nije utrošeno na pravi način.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve