Vesti
06.11.2019. 13:17
Tanjug

VUČIĆ O AFERI KRUŠIK: Nebojša i ja možemo na poligraf, ne učestvujemo u izvozu oružja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Nebojša Stefanović ili njegov otac odgovarati pred zakonom ako su uradili nešto protivzakonito.

"I za sebe i za Nebojšu mogu da kažem da slobodno možemo na poligraf", rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS, govoreći o aferi "Krušik". On je istakao da je o svemu pitao Stefanovića i da on nikada nije učestvovao u bilo kakvom izvozu oružja.

Vučić je istakao i da je otac Nebojše Stefanovića samo zaposlen u toj firmi, nije ni direktor, ni vlasnik, a ako je kriv za bilo šta - neka odgovara. Ukazao je da su iznete brojne neistine i da oni koji imaju neku stvar to treba da pokažu nadležnim organima.

Ako postoji sukob interesa, Agencija za sprečavanje sukoba interesa treba da radi svoj posao, naveo je predsednik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Povezane vesti - Opoziciji treba "novi heroj" oko koga će se okupiti

Istakao je i da je za izvoz oružja potrebno pet dozvola i da to ne radi samo jedno ministarstvo, kao i da je 2012. "Krušik" bio pred gašenjem, da Valjevo nije imalo od čega da živi, a da sada ima više od 1.500 zaposlenih.

"To je ponovo ključna fabrika u Valjevu, što je uspeh vlasti."

Ukazao je i da namenska indsutrija ima veliki značaj za Srbiju i da je uloženo 50 miliona evra za namensku, kako bi se uvele nove linije. Kaže i da 11.000 radnika se danas izdrzava od oružja.

Najavio je i da će u subotu biti otvaren auto-put Niš-Dimitrovgrad, a 19. decembra se otvara Surcin-Obrenovac, dok će poseban deo ići iza Umke i Ostruznice da brze može da se izađe na Milos Veliki.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve