Vesti
06.11.2019. 13:17
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar

VUČIĆ O AFERI KRUŠIK: Nebojša i ja možemo na poligraf, ne učestvujemo u izvozu oružja

tan2019-11-4_112249163_3.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Nebojša Stefanović ili njegov otac odgovarati pred zakonom ako su uradili nešto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Nebojša Stefanović ili njegov otac odgovarati pred zakonom ako su uradili nešto protivzakonito.

"I za sebe i za Nebojšu mogu da kažem da slobodno možemo na poligraf", rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS, govoreći o aferi "Krušik". On je istakao da je o svemu pitao Stefanovića i da on nikada nije učestvovao u bilo kakvom izvozu oružja.

Vučić je istakao i da je otac Nebojše Stefanovića samo zaposlen u toj firmi, nije ni direktor, ni vlasnik, a ako je kriv za bilo šta - neka odgovara. Ukazao je da su iznete brojne neistine i da oni koji imaju neku stvar to treba da pokažu nadležnim organima.

Ako postoji sukob interesa, Agencija za sprečavanje sukoba interesa treba da radi svoj posao, naveo je predsednik.

[caption id="attachment_238547" align="alignnone" width="618"]PREDSEDNISTVO SRBIJE PREDSEDNISTVO SRBIJE[/caption]

Povezane vesti - Opoziciji treba "novi heroj" oko koga će se okupiti

Istakao je i da je za izvoz oružja potrebno pet dozvola i da to ne radi samo jedno ministarstvo, kao i da je 2012. "Krušik" bio pred gašenjem, da Valjevo nije imalo od čega da živi, a da sada ima više od 1.500 zaposlenih.

"To je ponovo ključna fabrika u Valjevu, što je uspeh vlasti."

Ukazao je i da namenska indsutrija ima veliki značaj za Srbiju i da je uloženo 50 miliona evra za namensku, kako bi se uvele nove linije. Kaže i da 11.000 radnika se danas izdrzava od oružja.

Najavio je i da će u subotu biti otvaren auto-put Niš-Dimitrovgrad, a 19. decembra se otvara Surcin-Obrenovac, dok će poseban deo ići iza Umke i Ostruznice da brze može da se izađe na Milos Veliki.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
20.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve