VUČIĆ O AUSTRIJSKOJ AFERI “VIDEO”: I naše službe imaju snimke, ali ih ne koriste

VUČIĆ O AUSTRIJSKOJ AFERI “VIDEO”: I naše službe imaju snimke, ali ih ne koriste


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je afera sa snimcima austrijskog vicekancelara Hajnca-Kristijana Štrahea pokazatelj kršenja svih elementarnih prava, ali i da se važeći principi u svetu ruše. On je naglasio da su snimak, nastao 2017. na Ibici, napravile zapadne službe, a ne austrijska.

“Ovo je užasan snimak. Možda je austrijska služba imala neka saznanja, ali svakako ovo nije radila. Moje je pitanje, a i svačije bi bilo – koje su zapadne službe to radile i po nalogu kog suda i tužilaštva su delovale na tuđoj teritoriji. Koje su “sestrinske” službe bile uključene u obavljanje tog posla”, rekao je Vučić.

On je u Novom Sadu na promociji novih pripadnika MUP novinarima rekao da se postavlja pitanje ko je odlučio da dve godine ne bude gonjen neko ko je možda počinio krivično delo, već da se snimci emituju kada nekom to politički odgovara. Vučić se zapitao i zašto se kršilo pravo na privatnost i sve konvencije o ljudskim pravima.

“Zamislite da se tako nešto dogodilo u Srbiji. Zar mislite da ne postoje razni snimci koji mogu da budu iskorišćeni? Verujte mi, iznenadili biste se… Jesu li korišćeni u poslednih šest godina? Nijedan. Naši ljudi dobro rade svoj posao, rade ga profesionalno, a ne ovako neprofesionalno kao neke zapadne službe”, rekao je Vučić ocenjujući da je činjenica da Štrahe i drugi akteri užasnog događaja ne mogu biti oslobođeni odgovornosti.

Odgovarajući na pitanje kako će se događaji u Austriji odraziti na podršku koju je Štrahe pružao Srbiji o pitanju Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je njegova stranka SNS sarađivala sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i njegovom Narodnom partijom, a ne sa Štraheovom strankom.

“Štrahea sam sreo dva ili tri puta u životu. U svakom slučaju, uvek je podržavao Srbiju”, rekao je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Obmanjivači...

    O, koristite ih, i te kako… Ali ne javno. Ucenjivači i bagra, to ste svi vi u vlasti bez izuzetka.

+ Ostavite komentar