Vesti
05.09.2021. 13:05
R.E.

"Izbori neće biti 10. 4."

Vučić o izborima: Još nisam doneo odluku u vezi sa kandidaturom

Glasanje, referendum
Izvor: Shutterstock

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nikakvu odluku po pitanju kandidature za predsedničke izbore naredne godine nije doneo, ali da je stav stranke koju vodi da se kandiduju ljudi koji su u stanju da pobede.

Vučić je za TV Prva, na pitanje da li svi pritisci mogu da utiču na njega da kaže da se neće kandidovati za predsednika, rekao da nije doneo nikakvu odluku po tom pitanju.

“Sagledavamo sve sa koalicionim partnerima. Naše izlaganje i na sastanku sa SPS-om pre neki dan je bilo kratko, njihovo je bilo mnogo duže. Naši stavovi su sasvim jasni, ali neću javno govoriti sada o tome”, rekao je Vučić.

On je dodao da je stranka koju vodi spremna da donese odluku da kandiduje ljude koji su u stanju da pobede.

“Voleo bih da pobede oni koji su se izborili za jaču, napredniju Srbiju, koja je među prvima u Evropi po ekonomskom rastu”, dodao je Vučić.

Preneo je da nije bilo dogovora posle sastanka sa rukovodstvom SPS-a.

“Mi smo rekli našu poziciju, čekamo njihov odgovor. I tako ćemo dati svima našu poziciju”, rekao je Vučić.

Dodao je da to nije pitanje konfomizma, broja osvojenih mandata, uz konstataciju da će biti žestokih pritisaka, spolja I iznutra.

“Tajkuni žele da se dokopaju ogromnog novca. Ja se ne libim da to kažem, ne plašim se da li će da me napadnu, i za razliku od svih, jedan sam koji nikada nije tražio milost od njih”, rekao je Vučić.

Po pitanju datuma održavanja izbora, on je rekao da oni moraju da budu u skladu sa zakonom, između 3. i 17. aprila naredne godine. Ukazao je, međutim, da je 10.april dan kada je stvorena NDH, pa održavanje izbora tog dana ne bi imalo smisla, zbog žrtve našeg naroda, pa će tako izbori biti 3. Ili 17.aprila.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto svaki Nemac na parlamentarnim izborima ima dva glasa?
izbori, glasanje

Izbori u Nemačkoj

05.09.2021. 09:15

Zašto svaki Nemac na parlamentarnim izborima ima dva glasa?

Zašto svaki Nemac na parlamentarnim izborima ima dva glasa? Kako to da se nikad ne zna da li će u parlamentu biti 600 ili možda 800 poslanika? Pred izbore 26. septembra, DW donosi pregled izbornog sistema.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve