Vesti
28.11.2019. 15:52
Tanjug

VUČIĆ O IZVEŠTAJU PENTAGONA: Niko neće donositi odluke u moje ime

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aleksandar Vučić poručio je da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.

Upitan kako komentariše izveštaj Pentagona i upozorenje njemu zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, te da li će Srbija moći da izdrži pritiske i šta će preduzeti po tom pitanju, Vučić je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose građani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

"Ti pritisci i optužbe iz celog sveta - iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa... Mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike", rekao je Vučić i dodao da je ta snaga u našoj samostalnosti i nezavisnosti, u tome da sami donosimo odluke.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

"Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gde drugo", istakao je Vučić u Kragujevcu.

On je dodao da odluke o politici Srbije donose građani Srbije i da to kaže "s mirom", iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnosti i suočavati se sa pritiscima.

"Video sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zapretiti... Vi pretite, a mi ćemo da gradimo i radimo", rekao je Vučić.

Povezane vesti - VUČIĆ O NINU: Oni snajper u mene, a ja ću vrh olovke na mapu za novu fabriku

Istakao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svetom, dodajući da će uskoro sa "američkim prijateljima" biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa Vladimirom Putinom.

"Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnoti i samostalnoj politici", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve