VUČIĆ O PRODAJI PKB: O pljački govore upravo oni koji su i opljačkali državu…

VUČIĆ O PRODAJI PKB: O pljački govore upravo oni koji su i opljačkali državu…

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je kritike opozicije da je država opljačkana prodajom PKB za 106 miliona evra i istakao da je prodaja te kompanije išla u potpuno otvorenoj tenderskoj proceduri.

“Ako je opljačkana za 106 miliona evra, što on nije ponudio milion evra više od onih koji su kupili, i zaradio 105 miliona?”, zapitao je Vučić.

“Oni koji su dok su bili na vlasti zemlju opljačakali za 619 miliona evra i pokazali to, direktno u papirima, sada kažu da otvorena tenderska procedura nije dobra ili nije dovoljno dobra”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Vatikanu za tvrdnje zamenika predsednika SSP Dragana Ðilasa, Borka Stefanovića da je Srbija prodajom PKB opljačkana za najmanje 106 miliona evra.

Savez za Srbiju

“Da li mislite da bi Ðilas ili Borko Stefanović propustili priliku da opljačkaju za još 105 miliona evra da je to činjenica?”, upitao je Vučić.

Ponovio je da je to bio otvoren tender, na koji je svako mogao da se javi.

“A, oni bar imaju stotine miliona… To je prodato za 110-130 miliona. Šta je za njih da su dali 131 milion. To im taman neto dobit od svega što su imali i da zarade još 100 miliona…”, rekao je Vučić.

“Kakvu su to lažovi, kakvi su to ljudi…Oni nikad nisu znali šta je otvorena tenderska procedura, jer su sve na mufte radili, krali pljačkali…”, rekao je Vučić.

Zgrada PKB

Zgrada PKB

Na konstataciju da ima onih ne veruju da će prosečna plata dostići 500 evra, poput Milana Chulibrka, urednika NIN-a, koji kaže da ne može još uvek da čestita ne tome, Vučić je prokomentarisao da će čestitati za dva i po meseca.

“Sada je plata 464 evra, a za dva i po meseca će da cestita. Ali, ni tada neće, i tad će da nađe nešto drugo”, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje čestitke i od bivšeg predsednika DS Dragana Šutanovca, koji je, kaže, u Skupštini rekao da će da čestita kada prosečna neto plata bude veća od 500 evra. Na opasku novinara da NIN ne veruje u analize Fajnenšl tajmsa, Vučić je ironično rekao:

“Glupi su u Fajnenšl tajmsu, Svetskoj banci, MMF-u… Ništa to ne važi. Ćulibrka za šefa MMF-a, Ðilasa za šefa sveta, posebno za šefa svih sekundi svih televizija…”.

Opozicija Obradovic Djilas

Komentarišući ocene bivšeg predsednika Borisa Tadića da je “Srbija tu gde su je postavili naprednjaci, beli listići, kriminalci, prostor gde vlada i apsolutizam i pljačke…”, Vučić je rekao da je Tadićevo vreme poznato po pljačkama njegovih najbližih saradnika, sa kojima se još nismo izborili.

“Što se tiče neprosvećenog apsolutizma o kojem govori, on nije mogao da bude apolutista, jer kad se probudite u 11, a odete s posla u 12.30 ne stignete to sve…”, rekao je Vučić.

Pročitajte još – Znate li vi mog Aljošu?

Dodao je da je uvek spreman da svoje obrazovanje uporedi sa Tadićevim, a da ljudi treba ocenu da donesu na osnovu rezultata – kada su im bile veće plate, kako je izgledala zemlja…

 EPA/KOCA SULEJMANOVIC

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Dodao je i da se Tadić ponekad ponaša infantilno, ali to je, kaže, njegov i problem onih koji za tu opciju glasaju.

 

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar