Vesti
29.02.2024. 12:35
Beta

Samit u Tirani

Vučić o tome šta će plan rasta za Zapadni Balkan doneti Srbiji

1
Izvor: Beta / AP / Armando Babani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Tirani da će plan rasta za Zapadni Balkan omogućiti bližu saradnju unutar samog regiona i regiona sa Evropskom unijom.

"To nas približava velikom tržištu od preko 400 miliona potrošača, uz pristup većem broju dobavljača roba i usluga, nižim troškovima proizvodnje i jednostavnijim načinima trgovanja", objavio je Vučić na Instagramu uz fotografiju sa učesnicima Samita Zapadnog Balkana u Tirani.

On je dodao da su "osim toga  tu i potencijali za otvaranje novih radnih mesta, niže cene, bolji kvalitet, bezbednost i širi izbor proizvoda i usluga, više inovacija, istraživanja i razvoja, mobilnost preduzeća i pojačana ekonomska aktivnost".

"Zato je za Srbiju ključno ubrzanje integracija u oblasti zelenih koridora, ocenjivanje usaglašenosti i jedinstveno tržište plaćanja u evrima, sa krajnjim ciljem da naši građani imaju koristi od ove saradnje", dodao je Vučić.

Na Samitu Zapadnog Balkana koji je posvećen Planu rasta i zajedničkom tržištu od lidera regiona, pored Vučića i albanskog prremijera Edija Rame koji je domaćin, učestvuju još premijer Severne Makedonije Taljat Džaferi i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto.

Crna Gora i Kosovo čiji su lideri u sredu bili u Tirani na Samitu Ukrajina-jugoistočna Evropa, zastupljeni su na nižem nivou.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve