Vesti
18.01.2024. 20:25
Beta

Davos

Vučić o uvođenju evra na Kosovu i hrvatskim borbenim vozilima na granici

1
Izvor: EPA / KEYSTONE / LAURENT GILLIERON

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je u Davosu odluku Kosova da ukine dinar i uvede evro od 1. februara, ali i to što Hrvatska raspoređuje borbena vozila na granici sa Srbijom.

"Borićemo se svim sredstvima da ne dođe do ukidanja dinara na Kosovu, kako je najavio Aljbin Kurti", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučič iz Davosa, gde se održava Svetski ekonomski forum.

On je istakao da Srbija nema ni atomsku bombu, niti može da se tuče protiv celog sveta.

"Neću se ponašati neodgovorno i reći nešto što bi moglo da našteti našoj zemlji. Isuviše sam ozbiljan i odgovoran da bih se tako ponašao", istakao je Vučić.

On je izjavio i da ne vidi nikakvu opasnost po Srbiju u tome što će Hrvatska rasporediti borbena vozila "bredli" nedaleko od srpske granice.

"Iz mnogo razloga. Ne želim nikakvu lošu reč ni o kome da kažem, ali ne mislim da tu ima ozbiljne opasnosti po Srbiju", rekao je Vučić za televiziju Pink iz Davosa.

On je naveo da Hrvatska ne šalje ta vozila samo na granicu sa Srbijom, već ih šalje u mesto Beli Manastir u Baranji koje je jednako udaljeno od srpske i mađarske granice.

"Mađarska je NATO zemlja, za pretpostaviti je da im ne pada na pamet da ulaze u sukobe sa drugim NATO zemljama", kazao je Vučić.

Dodao je da Hrvatska ima pravo da se naoružava, kao i da ima "izuzetno snažnu vojsku proporcionalno broju stanovnika".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve