Vesti
31.05.2019. 11:05
Beta

Vučić obišao povređenog ruskog službenika Unmik-a na VMA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je, u pratnji ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, ruskog državljanina i službenika Unmika Mihaila Krasnoščenka, koji je teško povređen u intervenciji kosovske policije na severu Kosova. Vučić se u razgovoru sa Krasnoščenkom informisao o njegovom zdravstvenom stanju i okolnostima pod kojima je povređen.

Predsednik je izrazio uverenje da će se kosovska policija sada okrenuti progonu ljudi koji su se suprotstavljali akciji hapšenja pre nekoliko dana jer se, kako je rekao, pokazalo da je glupost priča o borbi protiv korupcije i šverca već je verovatno sve imalo veze sa robom iz centralne Srbije.

Krasnoščenko je rekao da takva reakcija kosovske policije za njega nije bila neočekivana i dodao da se nada da će moći da se izleči u Beogradu u, kako je rekao, najboljoj zdravstvenoj ustanovi ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević je rekao da je Krasnoščenko zadobio teške telesne povrede koje su mogle da budu još teže.

On je naveo da je zadobio prelom jagodične kosti i da je pretila opasnost da se to proširi i na ostatak koštanih i moždanih struktura, pa čak i da oko bude zahvaćeno, ali da sada nema opasnosti za teže posledice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve