Vesti
11.09.2023. 15:13
Beta

"Interesantno je..."

Vučić objasnio kada će odgovoriti na zahtev opozicije za izbore

Izbori
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do kraja meseca odgovoriti na formalni zahtev proevropske opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Vučić je kazao da će zahtev koji su predstavnici proevropske opozicije u ponedeljak predali na pisarnicu Predsedništva Srbije, pročitati po povratku sa sastanka u okviru inicijative Brdo-Brioni u Skoplju.

"Interesantno je da su ti ljudi četiri meseca pretili ako raspišem izbore da izbora neće biti, da ćemo imati izbore na ulici, da ću se suočiti sa gnevom naroda. Sada se pojavili sa drugačijim mišljenjem, da li su išli kod nekoga na ručak u ambasadu ili je bio dovoljan doručak ili samo snek, to ne znam. Ne znam šta se desilo u njihovim glavama ali sam zadovoljan što je došlo do takve promene", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju.

Najavio je da će na taj zahtev dostaviti usmeni i pisani odgovor.

"Do kraja meseca će dobiti najbrži i najkonkretniji odgovor koji jedan predsednik koji je nadležan ako ništa drugo za raspisivanje parlamentarnih izbora, može da im pruži u skladu sa demokratskim principima. Verujem da će se obradovati mom odgovoru a kakvi će sve izbori biti održani, nije Srbija fontana želja da ih ispunjava onima koji maštaju da dobiju veći broj poslanika da bi uspešnije mogli da gaze klupe u skupštini", rekao je predsednik.

Proevropska opozicija je i formalno zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vanredni parlamentarni i beogradski izbori budu održani do kraja godine.

Taj zahtev predali su na pisarnici Predsedništva Srbije a potom su na konferenciji za novinare zatražili od Vučića da se o tome što pre izjasni.

Optužili su predsednika Srbije da stalno manipuliše sa zahtevima proevropske opozicije u vezi izbora, i naglasili da očekuju konkretan odgovor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve