Vesti
24.09.2023. 20:33
R.E.

Obraćanje predsednika

Vučić: "Najteži dan za našu zemlju od 2004, trojica Srba su stradala"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom najnovijih dešavanja na KiM da je ovo jedan od najtežih dana za našu zemlju i narod od 2004. i 2008. godine.

"Ovo je jedan od najtežih dana za našu zemlju od 2004. i 2008. godine. Trebalo nam je mnogo vremena da ispitamo šta se dogodilo, šta se zbivalo jutros, tokom popodneva, da bismo mogli da saopštimo istinu. I sa druge strane da pripremimo teren za donošenje odgovarajućih odluka", rekao je Vučić na početku obraćanja povodom situacije na Kosovu i dodao:

"U noći između subote i nedelje oko 2:46 grupa Srba postavila je dva kamiona barikade u Banjskoj, nakon toga dolazi tu kosovska policija i dolazi do sukoba u kojem je ubijen kosovski policajac i ranjeno još jedno lice".

Vučić je dodao i da su trojica Srba stradala, kao i da je pucano na privatne kuće.

"Kosovska policija dobila ''kart blanš'' od Kfora da interveniše, prema našim informacijama trojica kosovskih Srba su stradala, dvojica od snajperske vatre, dvojica teško ranjena, a postoji bojazan da je ubijeno još jedno lice. Pucali su i na privatne kuće", istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija poseduje tonski snimak da albanska policija "nije želela da ukaže pomoć" osobi za koju je pitanje da li će preživeti.

"Smeju se i govore 'pusti ga da umre'. Imamo tonskle snimke koji to potvrđuju", rekao je Vucić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Banjska: Tri napadača ubijena, jedan priveden
Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.

Zvanične informacije

24.09.2023. 17:34

Banjska: Tri napadača ubijena, jedan priveden

Policija Kosova saopštila je da je prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđena pogibija još dvojice napadača.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve