Vesti
12.05.2020. 00:08
Tanjug

Vučić: Očekujem našu veliku pobedu u oporavku ekonomije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je u ovom trenutku jedinstvo građana najvažnije, kako bi se izašlo sa planovima i programima za našu veliku pobedu u oporavku ekonomije i napretka srpske privrede.

On je rekao da mu je danas bio i poslednji dan na čelu kriznog štaba za ekonomiju, i da je bilo reči o BDP, ali da će on i dalje sve pratiti.

"Zadovoljan sam što smo isplatili 31, 2 milijarde dinara za minimalac malim i srednjim preduzećima, krenule su garantne šeme preko poslovnih banaka i Fonda za razvoj", istakao je Vučić.

Povezane vesti - Molim poslanike SNS da prekinu štrajk glađu

Kaže da još nema preciznih statističkih podataka, ali da nismo izgubili na stopi zaposlenosti, odnosno nije se uvećala stopa nezaposlenosti, navodeći da su prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje 683 osobe u plusu.

Kaže da smo izgubili 3.978 zaposlenih u uslugama, smeštaju i hrani, u trgovini na veliko i malo, popravci motrornih vozila jos 1488. Međutim, u sektorima prerađivačke industrije u plusu je 2.679 i 3.699 u sektoru telekomunikacije.

On napominje da je puno snabdebanje bilo u svakom trenutku, da smo pokazali ljudima da je Srbija jednako sposobna i sposobnija od drugih zemalja, da se ozbiljno ponasa.

"Sada ćemo morati da se borimo za investitore, a u najavi je velikih 10 investitrora u nasoj zemlji, a ja ću učestvovati u razgovorima", ističe predsednik.

Ponovo je zamolio ljude da se ne vraćaju u inostranstvo, nego da traze posao ovde.

Ističe i da je cilj Srbije da ima najveću stopu rasta u narednim godinama, već iduće, kao i sledeće dve.

Napominje i da će zdravstveni radnici dobiti 10 odsto trajno uvećanje zarada i apeluje da ih građani i dalje slušaju i da se pridržavaju njihovih saveta kada je korona virus u pitanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve