Vesti
04.03.2020. 14:10
Tanjug

VUČIĆ: Osam godina se borim da popravim ono što su Đilas, Jeremić i Tadić uništili

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osam godina se borim da popravim ono što su Mlađan Ðorđević, Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić, drugi uništili, kaže predsednik Aleksandar Vučcić, povodom optužbi političkih protivnika da je spreman na izdaju.

"U njihovo vreme, kad je Ðorđević brinuo o Srbima u regionu, Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, Crna Gora je proglasila nezavisnost...Nije u moje vreme. U njihovo vreme desio se 17. mart, kada Srbija ništa nije uradila. Gde su u moje vreme Srbi stradali? Koliko sam mogao, borio sam se svom snagom i energijom, a rezultati su tu", rekao je Vučić za TV Pink.

On je tako odgovorio na optužbe koje je Mlađan Ðorđević izneo na njegov račun na Twitter-u da je izdajnik i da je "spreman da proda i crkvu i Kosovo i ako treba Cetinje, Banjaluku i Beograd, i pretke i potomke, samo da bi nastavio da vlada".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Vučić je istakao da Ðorđević za njega kaže da je spreman na sve to, ali ne i da je to učinio.

"U poslednjih osam godina nemaju šta da mi kažu da sam nešto loše učinio. Osam godina mi govore da sam spreman na nešto, a kao lav se borim za KiM. Zahvaljujući meni 2013. nije potpisan ulazak Kosova u UN. Osam godina se borim da popravim ono što su Ðorđević, Ðilas, Jeremić, Tadića i ostali uništili", rekao je Vučić.

Povezane vesti - Mediji: Prvo ime na listi SNS iznenađenje? Među petorkom i voditelj

Dodao je da je aktuelna vlast uspela da vrati Kosovo kao temu na međunarodnu scenu, što nije bio slučaj 2012. i 2013. godine.

"Sve što oni govore, vidite samo mržnju i želju da se dočepaju vlasti i para, ako može bez izbora", rekao je Vučić.

Upitan za tvrdnje da je film "Vladalac", koji je emitovan na N1, finansirala EU, Vučić je rekao da u to nije siguran, ali da je uveren da će sve to biti javno i transparentno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

"Bio bih iznenađen da je to istina. Te finansije moraju da budu javne, ako je toj produkcijskoj kući bilo uplata iz EU, to će biti jasno. Ne mogu da poverujem na prvu loptu, ali videće se sve za dva-tri dana", rekao je Vučić.

Dodao je da su mu autori tim filmom učinili uslugu, jer su, kako kaže, uz pregršt laži i poluistina, pokazali i kolika je njihova mržnja.

"Pokazali su kakvi su ustvari progonitelji. I zato je ono što je Pink uradio bilo dobro, jer su pokazali šta bi radili svuda, na svakom mediju, kao što i rade na ove dve televizije. Ništa ne rade, to je 24 sata mržnje, prema meni i vladi. A ljudi neće to da čuju, oni žele da vide informacije", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve