Vesti
01.11.2023. 10:10

Dan odluke 17. decembar

Vučić raspisao vanredne parlamentarne izbore

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

"Poštovani građani Republike Srbije. Na osnovu člana 109, stav 1. i 5. Ustava Republike Srbije i člana 21. stav 1. Zakona o predsedniku Republike. Na obrazloženi predlog Vlade od 30. oktobra 2023. godine donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije", rekao je Vučić.

Kampanja će trajati do 14. decembra u ponoć kada će početi izborna tišina. Svi birači, punoletni građani Republike Srbije, moći će da na svojim biračkim mestima glasaju u nedelju 17. decembra od 7 do 20 časova.

Vučić je ukaz o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora potpisao u Predsedništvu Srbije.

"Pod jedan, raspisujem izbore za narodne poslanike za 17. decembar 2023. godine. Pod dva, rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke. Pod tri, izbore za narodne poslanike sprovodi Organizacija provođenja izbora na osnovu odredaba Zakona o izboru narodnih poslanika. Pod četiri, ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u službenom glasniku Republike Srbije. Poštovani građani Republike Srbije, želim vam srećne izbore".

Prethodni parlamentarni izbori održani su u Srbiji 3. aprila prošle godine. Na tim izborima pobedila je lista čiji je nosilac bio Aleksandar Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve