Vesti
23.06.2019. 13:12
R.E./Tanjug

VUČIĆ: Pokrećemo investicioni ciklus vredan do 10 milijardi evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aleksandar Vučić najavio je danas da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.

Predsednik Srbije je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.

"Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo", rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.

Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".

Povezane vesti - DAČIĆ: Otkazivanje Pariza poraz, ali najmanje Srbije

Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti ulženo u kanalizaciju, vodovod, prečištače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.

"Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narendih nekoiko godina. Napravićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju", istkao je on.

Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubeđlivo najveći u modrenoj istoriji, koji će verujem potpuno rešiti problem nezaposlenosti, dodao je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve