Vesti
06.01.2022. 10:58
Tanjug

Indija

Vučić: "Političko iživljavanje nad Ðokovićem"

Aleksandar Vučić, 6. 1. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije fer što se protiv Novaka Ðokovića vodi opšta politička hajka, u kojoj "učestvuju svi od australijskog premijera do svih ostalih, glumeći kako ista pravila važe za sve".

Vučić je istakao da je to besmisleno, pošto su više tenisera pustili u Australiju pod istim uslovima po kojim Ðokovića nisu.

Predsednik je naveo da je u sredu kasno prvi put razgovarao sa Novakom i drugi put rano jutros.

"Pošto je Nikola Selaković na teritoriji SAD, Vlada Marić (pomoćnik ministra ) je pozvao ambasadora Australije sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić poziva upravo ženu iz Home Affairs-a u Australij (Ministarstvo unutrašnjih poslova) i moliće da se pre ponedeljka, pre konačne odluke australijskog suda, Ðokoviću dozvoli da bude umesto u ovom zloglasnom hotelu, bude u kući koju iznajmljuje i u kojoj može da se kreće i bude pod nadozorom od 24 sata".

Vučić je istakao da je na svemu što je Novak tražio od svoje države u svakom trenutku i rađeno i da je to i obaveza države da štiti interese svojih građana.

"Sve što možemo da preduzimamo se radi, naše Ministarstvo spoljnih poslova i Brnabićeva očekuje razgovor sa šeficom Home Affairs koja treba tu odluku formalno da donese", naglasio je on.

"Razgovarao sam sa ocem Novaka Ðokovića više puta, svi smo u kontaktu i ministar sporta, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi nad Ðokovićem, da bi dokazali druge stvari. Kada nekoga ne možete da pobedite onda se bavite ovakvim stvarima. Podseća li vas to na nešto - kada neko ne sme da se kandiduje ili ne sme da se takmiči?", zapitao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saslušanje Đokovića tek u ponedeljak, navijači ispred hotela (FOTO)
Open

"Park" u Melburnu

06.01.2022. 08:58

Saslušanje Đokovića tek u ponedeljak, navijači ispred hotela (FOTO)

Srpski navijači okupili su se ispred hotela "Park" u Melburnu, u kome je smešten Novak Ðoković, kako bi izrazili nezadovoljstvo zato što mu je nije dozvoljeno da učestvuje Australijan openu
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve