Vučić: Pomoć Srbima na KiM, Zapadu smo uvek mi više krivi

Vučić: Pomoć Srbima na KiM, Zapadu smo uvek mi više krivi

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavinost Kosova, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo “u se i u svoje kljuse” i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

“Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbevaćemo naš narod i pomagaćemo”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

“Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi, iako bi to mnogi voleli, ne samo u Prištini i ne samo u delu sveta, već, nažalost, i ovde u centralnoj Srbiji”, podvukao je predsednik.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM. On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

“Haradinaj je izjavio – ”oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu”. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nesto… Oružje i droga…Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

“Videćemo koliko i na koji nacin Srbima možemo da pomognemo i na tome ćemo raditi i dalje”, dodao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar