VUČIĆ POSLE SASTANKA SA POMPEOM: Spremni smo na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cenu

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA POMPEOM: Spremni smo na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cenu

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku za RTS, nakon sastanka sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, da je američkom zvaničniku rekao da je Srbija spremna da, čim se ukinu takse, krene u otvoreni politički dijalog sa kosovsko-metohijskim Albancima.

Rekao je da je Beograd za to spreman u svakom trenutku, bez obzira na unutarpolitičku agendu, bez obzira što to nikome iz vlasti u Srbiji ne donosi poene.

“Nije važna politička cena koju morate da platite”, dodao je on.

vucic i pompeo

Vučić je istakao i da ljudi u našoj zemlji imaju “prilično nežne uši i ne vole da slušaju stvari koje imaju veze sa realnošću, već više vole ono što ima veze sa našim mitovima”.

Dodao je i da Pompeu govorio i o važnosti zaštite naših sakralnih objekata, crkava i manastira na KiM, posebno imajući u vidu poslednje slučajeve koji se tamo događaju.

Povezane vesti – VUČIĆ: Imamo podršku SAD za ukidanje taksi

“Zadovoljan sam da je ono što sam govorio izazvalo pažnju Pompea i verujem da će Amerika još snažnije želeti da se uključi, na različite na načine, u rešavanje problema u regionu” rekao je Vučić.

On je istakao da nema sumnje da Srbija ima podršku SAD za ukidanje taksi, jer smatraju da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar