Vesti
20.08.2019. 23:52
R.E./Tanjug

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA POMPEOM: Spremni smo na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cenu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku za RTS, nakon sastanka sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, da je američkom zvaničniku rekao da je Srbija spremna da, čim se ukinu takse, krene u otvoreni politički dijalog sa kosovsko-metohijskim Albancima.

Rekao je da je Beograd za to spreman u svakom trenutku, bez obzira na unutarpolitičku agendu, bez obzira što to nikome iz vlasti u Srbiji ne donosi poene.

"Nije važna politička cena koju morate da platite", dodao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Vučić je istakao i da ljudi u našoj zemlji imaju "prilično nežne uši i ne vole da slušaju stvari koje imaju veze sa realnošću, već više vole ono što ima veze sa našim mitovima".

Dodao je i da Pompeu govorio i o važnosti zaštite naših sakralnih objekata, crkava i manastira na KiM, posebno imajući u vidu poslednje slučajeve koji se tamo događaju.

Povezane vesti - VUČIĆ: Imamo podršku SAD za ukidanje taksi

"Zadovoljan sam da je ono što sam govorio izazvalo pažnju Pompea i verujem da će Amerika još snažnije želeti da se uključi, na različite na načine, u rešavanje problema u regionu" rekao je Vučić.

On je istakao da nema sumnje da Srbija ima podršku SAD za ukidanje taksi, jer smatraju da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve