Vesti
25.10.2023. 11:55
R.E.

Aleksandar Vučić

"Opet se na Kosovu Lazari rađaju" (FOTO)

Aleksandar Vučić
Izvor: Shutterstock

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u sredu tokom razgovora sa članovima porodice Janković sa Kosova, čiji je sin Lazar hiljadita beba rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine, da je do sad u tom porodilištu rođeno 1.045 dece i istakao da je natalitet na KiM veći nego u ostalim delovima Srbije.

Vučić je zahvalio roditeljima tromesečnog Lazara i četvorogodišnje Une što su ih doveli u Predsedništvo i najavio da će na krštenju biti kum malom Lazaru.

Opet nam se na Kosovu i Metohiji Lazari rađaju. Lazar je napredno i zdravo dete, hiljadita beba rođena u Pasjanu, a ja sam veoma počastvovan da mu budem kum.
 

Predsednik je rekao da neće moći Lazara da krste na teritoriji KiM, pošto, kako je naveo, verovatno ne bi mogao da uđe na Kosovo, ali da to može da se obavi i u nekom mestu u blizini.

"Dogovorićemo se kada da ga krstimo, a patrijarha ćemo pitati da nam da nekog vladiku, a mogao bi i sam patrijarh da krsti Lazara ako bude želeo, pitaćemo ga", rekao je Vučić i dodao:

"U porodilištu u Pasjanu je rođeno sada već 1.045 dece. Na KiM nam je viši natalitet nego u ostatku Srbije, hvala Bogu. I opet se na Kosovu Lazar rodio", rekao je Vučić.
 

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve