VUČIĆ: Priština bi da ukine Srpsku listu, plašim se da se krećemo ka katastrofi

VUČIĆ: Priština bi da ukine Srpsku listu, plašim se da se krećemo ka katastrofi

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle pretnji Prištine za kako je rekao ukidanje Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i tzv. Kosovo da “se urazume”, kako bi se izbegla katastrofa.

“Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste”, rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

On je istakao da je Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda. Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

“Sada više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu. To će ostaviti kasatrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca. Srba tada više neće biti u instituacijama, a zna se kada ih nema u instituacijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište”, rekao je Vučić.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

“Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi”, upozorio je on.

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.

“To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se sa predsednikom Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još cćešće posećivati u budcuhnosti”, kazao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar