Vesti
14.10.2019. 12:05
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar

VUČIĆ: Priština bi da ukine Srpsku listu, plašim se da se krećemo ka katastrofi

tan2019-10-8_151819318_0_small.jpg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle pretnji Prištine za kako je rekao ukidanje Srpske liste, na veoma loš razvoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle pretnji Prištine za kako je rekao ukidanje Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i tzv. Kosovo da "se urazume", kako bi se izbegla katastrofa.

"Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste", rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

On je istakao da je Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda. Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

"Sada više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu. To će ostaviti kasatrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca. Srba tada više neće biti u instituacijama, a zna se kada ih nema u instituacijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište", rekao je Vučić.

[caption id="attachment_246219" align="alignnone" width="675"]PREDSEDNISTVO SRBIJE PREDSEDNISTVO SRBIJE[/caption]

"Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi", upozorio je on.

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem - uništenje Srpske liste.

"To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se sa predsednikom Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još cćešće posećivati u budcuhnosti", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve