Vesti
17.09.2019. 15:00
Tanjug

Vučić: S Palmerom imam puno toga da pričam, daleko smo od rešenja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sa zvaničnikom Stejt departmenta Metjuom Palmerom "ima dosta toga da razgovara o Kosovu i regionu", ali da iz toga ne treba izvlačiti zaključke da li je pozicija Srbije sada bolja nego ranije.

"Nisam u stanju da komentarišem da li je bolja ili lošija pozicija, jer sam se tih procena od neodgovornih naslušao u prošlosti. Kad igrate utakmicu, igrate do kraja, dok sudija ne svira kraj, do 90 ili 95 minuta. Ne možete da procenjujete u 37 minutu", rekao je Vučić novinarima. Daleko smo, kaže, od rešenja.

"Naš posao je da se borimo za ostvarenje naših nacionalnih interesa i da razumemo da stvari ne mogu da izgledaju kako mi želimo i da u odnosu s međunarodnom zajednicom ne učestvujemo u ''fontani želja'', pa da bude kako mi želimo", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je prokomenatrisao da je njegov govor u Pranjanima privukao, posle autorskog teksta o plebsu i eliti, najviše pažnje, upravo zato što je reakao istinu, i Amerikancima i Srbima, u lice.

"Mi smo ti koji moramo da pođemo od sebe, da shvatimo da smo i mi pravili greške, ne male, već velike, da menjamo sebe, pa tek onda da tražimo od onih koji su veći, da sebe preispitaju zašto su sve to radili Srbiji, da li je bilo neophodno i da li je zaista uvek bilo u njihovom ineteresu".

Razgovor s Palmerom, inače, bio je, prema Vučiću, ozbiljan i odgovoran i nastaviće ga u narednom periodu, "u Njujorku ili ovde u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve